De spotting scope test ...

Categorie: Blog Gepubliceerd: zondag 09 juli 2017 Geschreven door Super User Afdrukken E-mail

De interesse in fotografie, waarbij natuur en dieren veelvuldig voor mijn lens verschijnen, gaat ook verder dan alleen simpelweg foto's maken en is het ook leuk om met een spotting scope (monoculair) alles wat je niet goed in je telelens van je camera krijgt, toch wat van dichterbij kan bekijken. En dus heb ik zo een scope aangeschaft ... de Zoom-monoculair Bresser Optik Spotty 20x tot 60x.

En dus werd het tijd om erop uit te trekken om de scope te testen. Samen met goede vriendin Janneke, die Flevoland eerst een beetje wil zien, op weg naar de Oostvaardersplassen waar het natuurlijk een ideale plek is om vogels en andere dieren te spotten. Bepakt met scope, spiegelreflexcamera, statief en telefoons met camera en een goed humeur door het gebied getoerd en gelopen en hier en daar even spotten en fotograferen.

Het resultaat van de scope liet nog wel wat te wensen over, omdat ik nog erg moet wennen aan de manier van kijken door zo een monoculair. Het was qua testen nog niet een flinke duim omhoog, maar ongetwijfeld gaan we nog vele malen deze scope en aankomende verrekijker(s) uitproberen. Uiteindelijk heb ik ook nog lekker foto's geschoten, en heb daar na lange tijd weer eens een hele mooie bij. Het geduld voor het wachten van weer eens een mooie foto werd dus beloond ... daarna nog een heerlijke pannenkoek genuttigd en was het dus weer een gezellig dagje en daar geniet ik, onder de huidige omstandigheden, enorm van ... hier nog wat sfeerfoto's ... waaronder de mooie (deze vind je ook onder Fotografie in groter formaat) ...

 
Hits: 322

Add comment

Security code Refresh

Bottom Gallery Horizontal